Mobile GMaps Home Page
 FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    UsergroupsUsergroups   RegisterRegister  
 ProfileProfile    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

OffLine Address Search - Suggested Idea!
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next
 
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view    MGMaps Forum Index -> Suggest Features
View previous topic :: View next topic  
Author Message
skyli
MGMapper


Joined: 14 Jun 2008
Posts: 24
Location: Hungary
Phone Type: W850i with HGE-100 GPS Enabler

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 7:07 pm    Post subject: Reply with quote

So you need only the street and place names? I can do this! Razz
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
lofarkas
Power User


Joined: 02 Jun 2007
Posts: 92

Phone Type: HTC Desire

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 7:16 pm    Post subject: Reply with quote

dmytro wrote:

Once again the idea of "OfflineBot" is to extract GPS coordinates based on street names list. (example: from 1 to 7000 Front Avenue) It uses GoogleMaps API for now, but planning to add Maporama for Europe.


Wait, you say you can extract street coord data from the online google maps with a script of some sort, and process that info to make it usable in mgmaps?

You need a clean street name list only? I can do that in 3 minutes flat...
Adding the range of existing #'s is a bit more tricky I guess but if you can do every street up to, say, 200, that covers most streets. If the nonexistent addresses don't cause a problem we're golden.

Yeah of course we have street names and house numbers like everywhere else (I think some arab cuontries are an exception but who cares).

I'll look for a full and up-to-date list if I can (supposing I'm getting you right)
Back to top
View user's profile Send private message
dmytro
Developer


Joined: 12 Apr 2008
Posts: 190
Location: Kamloops, BC Canada
Phone Type: Blackberry Pearl 8130

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 7:53 pm    Post subject: Reply with quote

It sounds like you make the post but never downloaded a copy of OfflineBot Smile http://offlinebot.iroot.ca

Yes thats exactly what it does! it goes from ZERO to 200 for every street. And than under "Tools" you can edit your streets or build a "special" DB for MGMaps.

Thats why flat street names are needed.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
skyli
MGMapper


Joined: 14 Jun 2008
Posts: 24
Location: Hungary
Phone Type: W850i with HGE-100 GPS Enabler

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 7:59 pm    Post subject: Reply with quote

I made it Smile
Deleted the space in the end of all too(not was soo easy but i was thinking Laughing - [space]^p -> ^p )

Woooow this program is awesome!!! So its near to search offline? Smile



Hungary-citylist.txt
 Description:

Download
 Filename:  Hungary-citylist.txt
 Filesize:  31.5 KB
 Downloaded:  1022 Time(s)


Budapest-streetlist.txt
 Description:

Download
 Filename:  Budapest-streetlist.txt
 Filesize:  113.32 KB
 Downloaded:  2824 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
dmytro
Developer


Joined: 12 Apr 2008
Posts: 190
Location: Kamloops, BC Canada
Phone Type: Blackberry Pearl 8130

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 8:11 pm    Post subject: Reply with quote

City list is not needed, as you type it into the "City" text box

Filename: Budapest-streetlist.txt < looks ok except needed some replacement at the end of each line "I fixed it" Smile and will post it for everyone at OfflineBot site later on.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
skyli
MGMapper


Joined: 14 Jun 2008
Posts: 24
Location: Hungary
Phone Type: W850i with HGE-100 GPS Enabler

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 8:18 pm    Post subject: Reply with quote

But i haven't got a streetlist for the whole country so i'd like to search for the cites.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
dmytro
Developer


Joined: 12 Apr 2008
Posts: 190
Location: Kamloops, BC Canada
Phone Type: Blackberry Pearl 8130

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 8:23 pm    Post subject: Reply with quote

Smile Geeee, I think the interface was straight forward Rolling Eyes
Yes it only searches by city + street names for that city. Entire country would be too much.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
skyli
MGMapper


Joined: 14 Jun 2008
Posts: 24
Location: Hungary
Phone Type: W850i with HGE-100 GPS Enabler

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 8:50 pm    Post subject: Reply with quote

Oh noo!
The u. was not a strange junk item. It means street.
u. = utca = street

Please don't delete it Laughing If dot(.) is not accepted then u. -> utca
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Cristian Streng
Founder


Joined: 28 Oct 2005
Posts: 4585

Phone Type: (many)

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 8:58 pm    Post subject: Reply with quote

Topic marked as sticky Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
lofarkas
Power User


Joined: 02 Jun 2007
Posts: 92

Phone Type: HTC Desire

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 9:36 pm    Post subject: Reply with quote

dmytro wrote:
It sounds like you make the post but never downloaded a copy of OfflineBot Smile http://offlinebot.iroot.ca


I just don't usually run exe files of unknown origin and your website isn't exactly informative about what exactly you're trying to do here or what format input files need to be in etc. The download contains no readme, either.
Anyway, I get it now.
Back to top
View user's profile Send private message
palitu
MGMapper


Joined: 24 Jan 2008
Posts: 14

Phone Type: HTC Touch Dual, WM6

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 3:52 am    Post subject: Reply with quote

Dmytro:

you said "hopefully there will be no streets with the samer name" in each city,

I live in perth and there are lots of streets with the same name!

Can offline bot extract each street within that suburb? and then perhaps list the suburb as well?

good luck!

Leigh
Back to top
View user's profile Send private message
spadival
Power User


Joined: 12 Jun 2007
Posts: 65

Phone Type: Unknown

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 6:38 am    Post subject: Reply with quote

skyli wrote:
Oh noo!
The u. was not a strange junk item. It means street.
u. = utca = street

Please don't delete it Laughing If dot(.) is not accepted then u. -> utca


Lol.. Been to Hungary for 3 months. you people seem to write addresses backwards. Isnt it? Smile
Back to top
View user's profile Send private message
skyli
MGMapper


Joined: 14 Jun 2008
Posts: 24
Location: Hungary
Phone Type: W850i with HGE-100 GPS Enabler

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 10:02 am    Post subject: Reply with quote

This is the normal for us Very Happy For example: 1234 Budapest Something u. 12.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
lofarkas
Power User


Joined: 02 Jun 2007
Posts: 92

Phone Type: HTC Desire

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 3:42 pm    Post subject: Reply with quote

palitu wrote:
Dmytro:

you said "hopefully there will be no streets with the samer name" in each city,

I live in perth and there are lots of streets with the same name!

Can offline bot extract each street within that suburb? and then perhaps list the suburb as well?

good luck!

Leigh

Perhaps you should edit your database and add the suburb/district/area name after the street name for all the duplicates (or all streets if that's easier). Search should still retrieve the address if I'm not mistaken, and you'd get an informative list w/ district info. This also allows you to easily look for a street in a specific area, all w/o breaking the database down into pieces.
Back to top
View user's profile Send private message
dmytro
Developer


Joined: 12 Apr 2008
Posts: 190
Location: Kamloops, BC Canada
Phone Type: Blackberry Pearl 8130

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 4:25 pm    Post subject: Reply with quote

Thats correct!

think of it this way when using GoogleMaps API, OfflineBot requests this address: http://maps.google.com/maps/geo?q=123+streetname+city+coountry&output=xml

so your street names may have some kind of area code or what we call "provinces" in Canada Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
palitu
MGMapper


Joined: 24 Jan 2008
Posts: 14

Phone Type: HTC Touch Dual, WM6

PostPosted: Tue Jun 17, 2008 2:13 am    Post subject: Reply with quote

OK,

we have:

123 StreetName
Suburb, State

I have a list of all streets and suburbs, Is it possible for offlinebot to take the streetname and the city in the text file? that way we dont have to keep changing the cityname and can do them all at once?
Back to top
View user's profile Send private message
spadival
Power User


Joined: 12 Jun 2007
Posts: 65

Phone Type: Unknown

PostPosted: Tue Jun 17, 2008 5:52 am    Post subject: Reply with quote

Currently, Google maps does not support driving directions in India. So I guess there isnt much we can do with a list of street names for India?
Back to top
View user's profile Send private message
palitu
MGMapper


Joined: 24 Jan 2008
Posts: 14

Phone Type: HTC Touch Dual, WM6

PostPosted: Wed Jun 18, 2008 7:06 am    Post subject: Reply with quote

I have now got a list of all street in Western Australia (basically half of australia is one state (province).

Is there a way of feeding the program a list of the streets and the cities

ie

Street Name : city name

or something similar...

would be much easier....
Back to top
View user's profile Send private message
dmytro
Developer


Joined: 12 Apr 2008
Posts: 190
Location: Kamloops, BC Canada
Phone Type: Blackberry Pearl 8130

PostPosted: Wed Jun 18, 2008 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

not really, I disagree.

Its way too much we are talking cellphone power here. besides its not like MGMaps is a Database server Confused no it still reads from a file....and it is hard to do the offset reading. Rolling Eyes

Just have multiple lists for each city is simpler and than just type the city. You are not trying to extract the whole world with OfflineBot right? Shocked
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
palitu
MGMapper


Joined: 24 Jan 2008
Posts: 14

Phone Type: HTC Touch Dual, WM6

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 9:23 am    Post subject: Reply with quote

there is over 41000 streets in the area im doing plus at least 50 suburbs.

all i want is the text file you feed it to find out what city the street is, instead of manually having to seperate the streets by suburb into seperate files and then for each file, type in the suburb name...

By the way, i am only doing one city "perth", but each street is listed under suburbs. So whilst they are all one city, each street is listed by tyheir suburb.

Should be too hard to implement in c#.

Leigh
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view    MGMaps Forum Index -> Suggest Features All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Next
Page 2 of 11

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
MGMaps topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group