Mobile GMaps Home Page
 FAQFAQ    SearchSearch    MemberlistMemberlist    UsergroupsUsergroups   RegisterRegister  
 ProfileProfile    Log in to check your private messagesLog in to check your private messages    Log inLog in 

Tools to Convert single tiles to Multiple Tiles per File
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
 
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view    MGMaps Forum Index -> Stored Maps
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ambra
Power User


Joined: 03 Feb 2008
Posts: 92

Phone Type: SE K810i

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

franc wrote:
What could be useful is a 'Pause' Button, to continue MapAlive later.


Yes, that's what I want to do for quite some time. A user should be able to pause, or cancel current operation.

I'm still beginner with Java programing, and this requires multi-threading which I'm not yet accustomed to.
Back to top
View user's profile Send private message
franc
Power User


Joined: 25 Oct 2009
Posts: 64

Phone Type: Unknown

PostPosted: Wed Jan 13, 2010 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

It is already very good!
Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message
MurkMenthaa
Newbie


Joined: 24 Jan 2010
Posts: 1

Phone Type: Unknown

PostPosted: Sun Jan 24, 2010 3:40 am    Post subject: Need some help Reply with quote

Tiles downloaded by gMapMaker works fine whether they are multiple tiles (32768) or singe tile per file. After converting (32768 to 64 tiles/file) through MapAlive tile don't work in MGmaps in mobile (N82).


MGMaps.zip
 Description:
Directory structure and contents of cache.conf before and after convertion

Download
 Filename:  MGMaps.zip
 Filesize:  3.2 KB
 Downloaded:  1085 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
franc
Power User


Joined: 25 Oct 2009
Posts: 64

Phone Type: Unknown

PostPosted: Fri Jun 11, 2010 12:36 pm    Post subject: 1024 Tiles per file still working Reply with quote

I just compressed a big map with MapAlive and choosed 1024 Tiles per file on my BlackBerry 8900 Curve with OS 5.0.0.681.

This works still fast and good in MGMaps and the files are up to 16 MBytes!

So this is what i will use in future only: 1024 Tiles.
Back to top
View user's profile Send private message
franc
Power User


Joined: 25 Oct 2009
Posts: 64

Phone Type: Unknown

PostPosted: Fri Oct 15, 2010 10:24 am    Post subject: Reply with quote

Is there a way to compile a new map into a already compiled map?

I have compiled several GoogleMaps with mapalive to one GoogleMap for my phone and now i want to put another map into it.
I don't want to put all the already compressed maps with the new map into a new folder and compress all the stuff again.
Is there a possibility to just add a new map?

If not: this would be a great feature!!!

Thank you,

Regards, franc
Back to top
View user's profile Send private message
ambra
Power User


Joined: 03 Feb 2008
Posts: 92

Phone Type: SE K810i

PostPosted: Sat Oct 16, 2010 10:27 am    Post subject: Reply with quote

It's not currently possible, but you could use Map Tile Cacher from http://www.mgmaps.com/cache/.
Back to top
View user's profile Send private message
franc
Power User


Joined: 25 Oct 2009
Posts: 64

Phone Type: Unknown

PostPosted: Sat Oct 16, 2010 11:38 am    Post subject: Reply with quote

Ah, but how?
This Perlscript is not commented and so i don't know how to use it so that already existing maps are included.
This is the only thing i want to do by the way, i want to glue existing MapAlive-Maps of different areas together. I don't need to download them again.
Back to top
View user's profile Send private message
ambra
Power User


Joined: 03 Feb 2008
Posts: 92

Phone Type: SE K810i

PostPosted: Sat Oct 16, 2010 12:32 pm    Post subject: Reply with quote

I think you just have to keep existing map tiles in MGMapCache folder in which you download more tiles. You must keep the same settings for already downloaded tiles and for new ones.

The script first checks if there is already tile in the cache. If there is, the script skips that tile, and if there isn't it appends the new tile to the cache.
Back to top
View user's profile Send private message
franc
Power User


Joined: 25 Oct 2009
Posts: 64

Phone Type: Unknown

PostPosted: Sat Oct 16, 2010 4:40 pm    Post subject: Reply with quote

It is working! Great!

Only drawback is that i can only download one zoomlevel at a time. I didn't find how to download more than one.

And after a while GoogleMap is blocking my IP so i have to switch every maybe 700 tiles (in compression 1024).

EDIT:
But after reviewing the perlscript i found already the right thing for the blocking from google:

i put:

Code:
$sleepTime = 10;
$sleepEvery = 100;


and later i changed:

Code:
if ((($actualTileCount+1) % $sleepEvery) == 0 && index($MapType,"Sat") != -1)


to:

Code:
if ((($tileCount+1) % $sleepEvery) == 0)


And now the script is stopping after 100 tile-downloads for 10 seconds, i hope this is enough.

EDIT: 2010-11-06: it is not $actualTileCount but $tileCount which was a bug. And sleep 10 sec after 500 is too late. After 200 tiles already it can happen that google stops and give some Errors.
So i put it to 100, but i have not much hope that there is a way to download it on one peace with the same IP.
I don't know how gMapMaker does it, because here there is normally no error.
Back to top
View user's profile Send private message
franc
Power User


Joined: 25 Oct 2009
Posts: 64

Phone Type: Unknown

PostPosted: Sat Nov 06, 2010 12:40 am    Post subject: Reply with quote

No, it is not working, i get ERROR after a while what ever i do. I need then to change my IP and then i can continue a bit.
The proxy-server in the script are working not at all. This part seems at least buggy (http/mt instead of http://mt).

I give up, because i don't know how to use proxy server here and how.
Back to top
View user's profile Send private message
franc
Power User


Joined: 25 Oct 2009
Posts: 64

Phone Type: Unknown

PostPosted: Thu Nov 18, 2010 9:53 am    Post subject: Reply with quote

ambra wrote:
...The script first checks if there is already tile in the cache. If there is, the script skips that tile, and if there isn't it appends the new tile to the cache.
Ambra, couldn't you easily implement this into your MapAlive? This would it make much more useful!
Thank you.
Back to top
View user's profile Send private message
franc
Power User


Joined: 25 Oct 2009
Posts: 64

Phone Type: Unknown

PostPosted: Mon Jan 17, 2011 11:56 pm    Post subject: Reply with quote

I just discovered, that all the time gMapMaker was able to compress many tiles to one file like MapTileCacher.perl and much better and bugfree (as i think yet).
So no more need to hussle with MapTileCacher, just set in gmapmaker the Hash: 1 and Tiles: 1024

For GoogleTer i had to fix the url in gMapMaker.exe.config
It should be this:

Code:
            <setting name="GoogleTerURL" serializeAs="String">
                <value>http://mt{GOOG_DIGIT}.google.com/vt/lyrs=t@126,r@140&amp;hl=en&amp;x={X}&amp;y={Y}&amp;z={ZOOM}&amp;s={GALILEO}</value>
            </setting>

It was lyrs=t@108,r@121 which doesn't work (anymore?).
You can get this string by analyzing the original google terrain urls, when opening a map in google.

Then the GoogleTer works perfectly.
And now i just add new tiles to my existing tiles on my phone if i need a new map.
Very easy. I should have known earlier...
Back to top
View user's profile Send private message
poemihai
Junior


Joined: 19 Mar 2011
Posts: 11

Phone Type: Samsung H1 (i8320)

PostPosted: Mon Mar 21, 2011 12:25 pm    Post subject: Reply with quote

Hy there and thanks for this great app. So my problem is this, i downloaded a map ( openstreetmap - mapnik ) for Romania zoom 1-13 and 17 at hash 1 tile size 1, for zoom 17 there are to many files to fit in a fat32 folder ( over 36000 ) and i can't use it now. Then i tryed using MapAlive to convert them to 1024tile and after that at 256tile but it doesn't display the map. I use mgmaps 1.4x generic version. If i use downloaded maps works just fine. Also i created a custom map named BloreAlive. Any help would be welcome.
As attachment i added zoom lvl 1-7 of the 1024tile converted map.



MGMapsCache.rar
 Description:

Download
 Filename:  MGMapsCache.rar
 Filesize:  498.58 KB
 Downloaded:  875 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
ambra
Power User


Joined: 03 Feb 2008
Posts: 92

Phone Type: SE K810i

PostPosted: Mon Mar 21, 2011 3:16 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, poemihai!

At first look it seems to me it's the same problem I noticed earlier. I'm not sure what causes the problem, but at the time, I thought it was limited to one Linux version.

I'll investigate it a little bit, and correct the problem.

Please report your configuration (OS, Java version)...
Back to top
View user's profile Send private message
ambra
Power User


Joined: 03 Feb 2008
Posts: 92

Phone Type: SE K810i

PostPosted: Mon Mar 21, 2011 3:32 pm    Post subject: Reply with quote

Please download newly uploaded version. I'm not sure if I changed anything, but this version works fine on my platform.
Let me know the results.
Back to top
View user's profile Send private message
poemihai
Junior


Joined: 19 Mar 2011
Posts: 11

Phone Type: Samsung H1 (i8320)

PostPosted: Mon Mar 21, 2011 3:38 pm    Post subject: Reply with quote

Thanx for your replay ambra. My phone is this one http://www.gsmarena.com/samsung_vodafone_360_h1-2954.php with the last firmware moded to free java permissions access to files (h2mod). Not exactly sure what version of os it is tho'. I'll try to get more info.

Edit: Going to try that one right now, ty!
Back to top
View user's profile Send private message
ambra
Power User


Joined: 03 Feb 2008
Posts: 92

Phone Type: SE K810i

PostPosted: Mon Mar 21, 2011 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

poemihai wrote:
Thanx for your replay ambra. My phone is this one http://www.gsmarena.com/samsung_vodafone_360_h1-2954.php with the last firmware moded to free java permissions access to files (h2mod). Not exactly sure what version of os it is tho'. I'll try to get more info.

Edit: Going to try that one right now, ty!


I meant what your operating system and Java version on your computer (one on which you use MapAlive). Smile
Back to top
View user's profile Send private message
poemihai
Junior


Joined: 19 Mar 2011
Posts: 11

Phone Type: Samsung H1 (i8320)

PostPosted: Mon Mar 21, 2011 3:50 pm    Post subject: Reply with quote

Ohh Very Happy well i use Windows 7 x64 ultimate and java version 6 update 23 (think this is the last update available).

PS: i just uploaded the new converted map with the Mapalive u linked earlyer just waiting for my phone to update it's file list and will give u an answer as soon as posible. (quite a long ps heh)

PSS: No good, still doesn't shows the map.

Edit: why does it need to create a custom map and can't just use in my case openstreetmap setting? i mean isn't it still same type even after i change it's tile number?
Back to top
View user's profile Send private message
ambra
Power User


Joined: 03 Feb 2008
Posts: 92

Phone Type: SE K810i

PostPosted: Mon Mar 21, 2011 4:38 pm    Post subject: Reply with quote

poemihai wrote:
Edit: why does it need to create a custom map and can't just use in my case openstreetmap setting? i mean isn't it still same type even after i change it's tile number?


I'm not sure I understand...
Can you upload one original folder (let's say only zoom level 6 or some other which has only few hundered tiles)?
Back to top
View user's profile Send private message
poemihai
Junior


Joined: 19 Mar 2011
Posts: 11

Phone Type: Samsung H1 (i8320)

PostPosted: Mon Mar 21, 2011 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

What i meant is i use mapalive for zoom 17 openstreetmap and convert it to let's say 64 tiles, why the need to create a custom map type in mgmaps config named BloreAlive and not use the old config for Openstreetmap? Or maybe i missunderstood the actual steps i need to follow.
I have attached a few tiles from zoom 17 after conversion and some from the original downloaded map with 1tile, maybe u can make a comparison.
Also a short step-by-step how to use map alive would be good maybe i skip something.



OpenStreetMap_17.rar
 Description:

Download
 Filename:  OpenStreetMap_17.rar
 Filesize:  579.72 KB
 Downloaded:  869 Time(s)


OpenStreetMap_17 original 1tile.rar
 Description:

Download
 Filename:  OpenStreetMap_17 original 1tile.rar
 Filesize:  1.43 MB
 Downloaded:  882 Time(s)

Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic   printer-friendly view    MGMaps Forum Index -> Stored Maps All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Page 8 of 9

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
MGMaps topic RSS feed 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group